Cuisine

Voor een Kantonese kok is het de kunst om de natuurlijke smaken van de basis ingrediënten te behouden, hetgeen leidt tot een yin en yang-samenspel tussen verschillende smaken en geuren. Binnen de Kantonese cuisine wordt het dan ook als een doodszonde beschouwd, wanneer een gerecht te lang is gekookt, of wanneer de smaak van een gerecht eenzijdig wordt overheerst door kruiden en specerijen.

Dim Sum (點心)

Dim sum is een van de belangrijkste culinaire tradities in Hong Kong, waarbij kleine gestoomde en gefrituurde hapjes worden geserveerd in onder andere bamboe mandjes. Dim sum betekent letterlijk “raakt je hart” en wordt geserveerd voor lunch en ontbijt in lokale theehuizen en in restaurants. Dim Sum wordt geconsumeerd met veel thee en bijgerechten zoals gebakken nasi, bami en groenten.

Dinner (晚餐)

De Kantonese keuken komt oorspronkelijk uit de provincie Kanton in het zuiden van China. De belangrijkste kookmethodes zijn koken, bakken, roerbakken, stomen en frituren. Voor de Kantonese keuken is het belangrijk dat de smaken van een gerecht in harmonie zijn waardoor de pure smaken van de ingredienten behouden blijven.

Siu Mei (Kantonees BBQ) (燒味)

Siu Mei is een Chinese manier van vlees grillen en zorgt ervoor dat het vlees een unieke barbecuesmaak krijgt. Full Moon City serveert geroosterde Tja Sieuw, krokant spek, soja kip, Peking eend, spare ribs, geroosterde speenvarken en duif.

Seafood (海鮮)

Verse zeevruchten zijn zeer geliefd in Hong Kong en in de Kanton provincie. Volgens de Kantonese keuken komen verse zeevruchten het best tot hun recht door ze te stomen. Het is van belang de pure smaken van de zeevruchten te accentueren door met gebruik van kruiden en specerijen lichte smaaknuances aan te brengen. Full Moon City serveert onder andere verse oesters, kreeft, krab, St.-Jacobsmosselen, zeebaars, tarbot en paling.

Chinese Fondue (火鍋)

Bij de Chinese fondue is een Chinese culinaire traditie waarbij gasten samen verschillende ingredienten koken in een gemeenschappelijke pan met verschillende soorten bouillon. De ingredienten bestaan meestal uit vlees, vis, zeevruchten en vele soorten groenten, champions, tofu en noedels. In de winter, is het gebruikelijk om samen met familie en vrienden bij elkaar te komen en gezellig te tafelen rondom de Chinese fondue met elkaar samen te genieten tijdens het eten en drinken.

Hong Kong Style Dessert (甜品)

Full Moon City serveert vele soorten Hong Kong stijl dessert. Onze huisgemaakte mango crêpe en mango pudding worden bereid met verse mango. Verder hebben we verschillende soorten desserts zoals green tea pudding, grass jelly en zoete soepen met roomijs op de kaart staan.

Bubble Tea (珍珠奶茶)

Bubble Tea is een populaire Amerikaanse benaming voor pearl milk tea, een drank die oorspronkelijk werd verkocht in lokale theehuizen in Taiwan in de jaren ‘80. Full Moon City serveert de orginele pearl milk tea en verschillende soorten bubble tea op basis van thee of met verse vruchten.